Hallo allemaal,

Hier nog wat nieuws van het vijfde-leerjaar-front.

We sloten deze week het thema Histomundo af met een herhaling van alle leerstof. Ook gingen we eens dieper op de bundel in om aan te duiden hoe en wat er juist moet gestudeerd worden.
In de lessen Frans komt het einde van Unité 4 in zicht. Daarop volgt volgende week een grote toets van de voorbije 4 Unités. Bijhouden is de boodschap.
Ook thema 1 van de taalmethode Talent is achter de rug. In thema 2 hebben we het over 'een leugentje voor bestwil'. Benieuwd wat we allemaal te weten gaan komen😉.
Om eventjes in de nabije toekomst te kijken, willen we nu al melden dat we er op 16 oktober weer op uit trekken. We gaan richting Rumbeke om in het Sterrebos een 'moord in de poel' op te lossen alsook een bezoek te brengen aan een tentoonstelling over de koning van de Eerste Wereldoorlog, Albert I.
Als de weergoden ons goed gezind zijn, en zo ziet het er momenteel naar uit, zouden we met de fiets proberen de verplaatsing te maken. Verdere info volgt volgende week.
Ondertussen mogen we in klas 5B juf Phaedra verwelkomen. Zij is werkplekstudente en loopt tot december stage in de klas van juf Heidi.

Hieronder het programma voor volgende week.

  • maandag 8 oktober: zwemmen + ouderavond om 19 u
  • dinsdag 9 oktober: inenting door CLB + concert door muziekschool + opening door studenten.
  • woensdag 10 oktober: turnen.
  • donderdag 11 oktober: voorlopig gewone lesdag.
  • vrijdag 12 oktober: toets Frans Unité 1 tot en met 4.
Geniet van het weekend,

groetjes,

Juf, juf en meester

Reacties